Om whatif

vad händer om du också är med?

whatif design studio vill med positiv drivkraft och attityd vara med och utveckla inredning- och designbranschen till ett hållbättre alternativ.

whatif design studio är ett nystartat bolag som arbetar med erbjudanden inom cirkulära interiörer. Våra projekt och samarbeten ska leda till ett resultat med dubbelt värde till halva kostnaden. Vi mäter våra tillgångar i  kvalitet, klimat och antal liv.


Trots bolagets primörstatus i branschen har whatif design studio's grundare och creative director, Kristofer Jonsson lång och gedigen erfarenhet av inredning- och designbranschen. Kristofer har flera förberedande konstnärliga utbildningar, magisterexamen från Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet. Kristofer är Arkitekt SIR, designer MFA och har tidigare varit  anställd på White i Göteborg i 16 år. Kristofer var partner på White Arkitekter AB och ansvarade för Göteborgskontoret inredning och design team. 


Kristofer drivs av att utveckla kommunikation i rumslig form och har alltid dialogbaserade processer som utgångspunkt för sitt arbete. Kristofer startar alltid ett projekt genom att lära känna kundens behov, verksamhet, varumärke och vision för att förstå förutsättningarna för formgivningen. Detta görs ofta genom workshops, intervjuer, eller genom att följa med er en vanlig dag på jobbet. Material, kulör och form är alla energigivande funktioner i berättelsen. Han har under de senaste åren arbetat med återbruksprojekt i riktigt stor skala, flertalet aktivitetsbaserade arbetsplatser, bibliotek, museum, skolor och andra publika miljöer med stor komplexitet och i tätt samarbete med beställare och brukare.


”Som inredningsarkitekter gillar vi det oväntade. Vi drivs av att utforska och testa gränserna för det ej ännu beprövade. Vi söker möjligheter snarare än att se hinder och har en stark tro på att utveckling är likställt med framgång.”


För Kristofer handlar framtiden om att arbeta för långsiktig hållbarhet. Att skapa miljöer som bidrar till en positiv utveckling för miljön och för de människor som berörs av hans projekt. Hållbarhet handlar även om att skapa miljöer som människor uppskattar att befinna sig i, nu och i framtiden.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera